HannystrimsalonKampenLogoTekst

Hersenwerk

Er zijn veel dieren welke slimmer zijn dan wij denken. Veel honden zijn ook gefokt met een doel, zoals b.v mee op jacht om wild op te halen. Hiervoor word getraind en moet de hond nadenken. Een bak brokken welke klaar staan hoeft de hond totaal geen moeite voor te doen. Hier kunt u verandering in brengen door hersenwerk met de hond / kat te doen. Er zijn vele manieren om samen bezig te zijn. Zo kunt de de brokken verspreiden over de tuin zodat het dier zijn neus moet gebruiken en toch wat langer bezig is zijn maaltijd binnen te krijgen. Ook kunt u zelf knutselen met b.v eierdozen, lege dozen met papierproppen, wc rollen of ballen erin. Lege flessen om snacks in te stoppen of een snuffelmat maken. Er zijn mogelijkheden genoeg en de hond zal het geweldig vinden samen met u bezig te zijn. Mijn kaketoe en katten vinden het ook leuk om te doen. Ik heb zelf een aantal bordspellen, tuimelaar, snackbal en snuffelmat welke met regelmaat gebruik worden. Op internet zijn diverse ideen te vinden om zelf aan de slag te gaan. Wel belangrijk om dit rustig op te bouwen en samen te doen! Niet elke dier heeft gelijk in de gaten hoe het werkt en zal wat hulp nodig hebben. Houd het gedrag en het niveau van het dier goed in de gaten zodat deze niet gestresst of gefrustreerd raakt. Tevens is het een goede afleiding als het dier bang is voor b.v onweer of vuurwerk.